Over 3D Next Level

3D Next Level is uw partner als het gaat om 3D-objecten in groot formaat. Door middel van XXL 3D-printing is elke vorm mogelijk voor elk type branche. Denk hierbij aan 3D blow-ups voor de reclame industrie, kunstobjecten, decorstukken, mallen voor de technische industrie, gevelletters en logo’s, decoratieve objecten, standbouw, etc.

Zowel voor het leveren van 3D-geprinte objecten tot totaaloplossingen met daarin alles verwerkt zoals 3D-design, 3D-scannen, spuiten, bestickeren, LED verlichting, staalconstructies, transport en montage.

Geen uitdaging is te gek voor ons en in samenwerking met de klant willen we de grens blijven verleggen om het onmogelijke mogelijk te maken voor u en uw klanten.

Kortom, 3D Next Level wil u ontzorgen en uw bedrijf naar een Next Level helpen!

Hoe gaat dit proces?

Wat wilt u dat wij leveren?

1) Halffabricaten (kale 3D geprinte objecten)
In dit geval is alleen “stap 3” voor u van toepassing.
2) Totaaloplossingen (klant ontzorgen van A-Z)
In dit geval kunnen alle stappen van toepassing zijn, afhankelijk van wat u wilt.

 1. Vrijblijvend gesprek met de klant waarin we de wensen, opties en kosten bespreken.
 2. Offerte wordt door ons berekend en teruggekoppeld naar de klant.
 3. 3D-design wordt gemaakt door 3D Next Level óf door middel van een 3D-scan.
 4. Wij maken aanpassingen aan het model om het model ook “printbaar” te maken.
 5. Goedkeuring van de klant voor het 3D-design.
 6. De objecten worden geprint in 3D.
 7. Het 3D-object wordt afgewerkt, dit is afhankelijk van wat er met de klant is afgesproken.
 8. Optioneel in samenspraak met de klant bieden wij ook extra’s aan:

  Spuiten van het 3D-object in een bepaalde kleur.
  Bestickeren van het 3D-object.
  Het plaatsen van LED verlichting in het 3D-object zodat het object ook licht geeft.
  Het leveren van een transport kist om het 3D-object in te vervoeren.

 9. Transport naar de locatie met eventuele montage op locatie.

Kortom, 3D Next Level wil u ontzorgen en uw bedrijf naar een Next Level helpen!

Onze XXL 3D-printers

De Massivit 1800 3D-printer is van Israëlische afkomst. Het is in 2013 ontwikkeld en in 2016 voor het eerst op de markt gebracht. Wereldwijd zijn er nu zo’n 60 verkocht. In de Benelux zijn wij op dit moment de enige met deze 3D-printer. In het buitenland wordt er al een paar jaar volop geëxperimenteerd met deze 3D-printer.

Bij 3D Next Level is de 3D-printer in september 2018 geleverd en geïnstalleerd. Deze 3D-printer is op het moment dé 3D-printer die de grootste objecten kan 3D-printen en daarmee dus de grootste 3D-printer wereldwijd. Daarom mogen wij ook met trots zeggen, we hebben:

Printbereik: LxBxH: 1.5m x1.17m x1.8m
Snelheid: 35cm / uur (hoogte)

Naast de Massivit hebben wij diverse andere SLA productie 3D-printers staan. De afmetingen om in één keer te printen zijn ongeveer 1 m x 1 m x 1 m.

Het ontstaan

Wij zijn sinds 2013 actief in de wereld van 3D-printtechnologie. Na een aantal jaar met normale 3D-printers aan de slag te zijn geweest ontstond het verlangen om een unieke 3D-printer aan ons bedrijf toe te voegen en hier onze core business van te maken. Zodoende zijn we tegen de Massivit 3D aangelopen en werden wij zeer enthousiast over de mogelijkheden van deze printer.

In het verleden deden wij voor diverse grote en kleinere bedrijven allerlei klussen op het gebied van 3D tekenen, 3D printen, prototyping en engineering. Dit deden wij onder de naam “Doel Engineering”. Zodoende hebben wij een groot netwerk opgebouwd in de technische branche en hebben we veel kennis vergaart.

Vanaf 2017 zijn wij een VOF geworden en hebben we onze naam veranderd in 3D Next Level. 3D Next Level is ontstaan vanuit de passie voor techniek en 3D-technologie. Wij willen graag een creatief bedrijf uitstralen die uw creatieve ideeën ook mogelijk maakt.

Vanaf juni 2018 richten wij ons met name op het 3D-printen van grote objecten voor diverse branches en toepassingen. In september 2018 werd onze Massivit 1800 geleverd en daarmee richten wij ons op het grootformaat 3D-printen.

In 2019 hebben wij ook diverse SLA 3D-printers erbij gekregen en bieden wij meer en meer kleinschalig (1-50 cm) aan. In 2020 werd bij ons de grootste SLA 3D-printer ter wereld geleverd en hiermee kunnen wij ook SLA 3D-printen aanbieden op hoog detail in het groot formaat (50-150 cm).

Ons team breidt iedere maand weer een beetje uit. We werken momenteel met 7 fulltimers en diverse parttimers bij ons in Maasland. We zijn op dit moment gevestigd in Maasland, in de omgeving Rotterdam, Westland, Maassluis.

Onze kernwaarden

1) 3D Next Level:
Het ‘next level’ is echt hét centrale motto rondom ons bedrijf: bedrijven helpen met 3D-Technologie en onze kennis naar een volgende stap, een volgend niveau te helpen.
2) Flexibel en snel:
Deze nieuwe technologieën in combinatie met het kleine bedrijf dat we zijn moeten als absolute meerwaarde voor de klant bieden: flexibiliteit en snel (in brede zin).
3) Veel brede ervaring:
3D-printen en totaaloplossingen bieden is niet voor 1 specifieke branche maar voor iedereen. Onze jarenlange brede ervaringen in diverse branches heeft hierin een absolute meerwaarde.
4) Innovatief en creatief:
Veel bedrijven zeggen het, of willen het uitstralen maar doen het niet. Dit bedrijf zal in alles laten zien dat dit kernwaardes zijn van binnenuit en vanuit passie!
5) Oplossingsgericht en verantwoordelijkheidsgevoel:
Het niet meedenken met een klantprobleem of het dragen van verantwoordelijkheid zijn altijd grote ergernissen bij ons geweest. Dit zal altijd een kernwaarde van het bedrijf blijven.
6) Trouw, eerlijk, kwaliteit en service:
Deze 4 aspecten zien wij als verweven, onlosmakelijk van elkaar. Dit is een keuze om hiervoor te gaan (en daardoor niet altijd de goedkoopste), maar dit is wat past bij de identiteit van ons bedrijf.
7) Volledig ontzorgen:
Klanten zitten niet op hetzelfde (technische) niveau als 3D Next Level, het is daarom ook de kunst om aan te voelen wat de klant werkelijk wil en dat volledig van A tot Z te realiseren zonder dat de klant zich ergens zorgen om hoeft te maken. Het volledige pakket aanbieden en er zorg voor dragen is iets waar 3D Next Level voor staat.
8) Durf, lef, doen:
Niet lullen maar poetsen is echt de mentaliteit waarmee gewerkt wordt. Ook het lef hebben om nieuwe en uitdagende projecten te doen is een aanpak die volledig bij 3D Next Level past.
9) Lange termijn relatie:
De visie die 3D Next Level heeft, zeker in dit kleine wereldje, is om lange termijn relaties op te bouwen. Veel keuzes (o.a. prijs, klantrelatie, service) hangen hier van af. Zeker in het begin zullen klanten veel kleine gratis extra’s kunnen verwachten om een goede basis te leggen voor de lange termijn. Kwaliteit en service is hierin dan ook belangrijk.
10) Samenwerken:
3D Next Level zal in bijna alle projecten intensief (moeten) samenwerken met diverse partners. Goed kunnen samenwerken is dan ook een essentieel onderdeel van de businesscase hierin voor 3D Next Level.

Meer zien? Volg ons op Instagram!